Corona

Lunch till gymnasieelever och stöd till våra restauranger

Med anledning av Covid-19 kommer Lunds gymnasieskolor ha stängt och istället ge gymnasieelever utbildning på distans. Det serveras därmed ingen lunch i skolan. Samtidigt har många restauranger i Lund det tufft just nu med anledning av viruset.
– Vi föreslår därför att kommunen ska ge våra gymnasieelever en gratis dagens lunch att ta med sig hem varje vardag tills gymnasieskolorna öppnar igen. Ett förslag som skulle vara bra för många familjers ekonomi. Men också bra för restaurangerna som blivit av med gäster och har det tufft ekonomiskt just nu säger Helena Falk ledamot för Vänsterpartiet i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

I Kalmar har man infört ett sådant stöd. Där finns en subvention på 75 kronor per elev och dag. Alla restauranger som är intresserade av att vara med anmäler sig till kommunen och eleverna får sedan reda på vilka det finns att välja på.

Läs vår skrivelse här

Kopiera länk