• Hem
  • Vår politik
sida

Vår politik

Vår politik i kommunen

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi har politiken för att skapa en stad som är till för alla, inte bara några få. Vi förverkligar vår politik genom att flytta fram positionerna i både den parlamentariska och utomparlamentariska kampen.

Tillsammans gör vi skillnad i Lund.

Våra prioriterade frågor i Lund

Vi vill försvara och stärka välfärden, påbörja införandet av sex timmars arbetsdag, ge alla rättvisa arbetsvillkor samt se till att alla kan bo bra, oavsett storlek på plånboken.

Läs mer om våra politiska förslag för Lund.

Vår politik i regionen

För Vänsterpartiet handlar valet om jämlikhet. Förutsättningarna för att bygga ett samhälle där alla kan leva ett gott liv har aldrig varit så bra som idag. De samlade rikedomarna är större än någonsin tidigare, men resurserna är orättvist fördelade. Det finns många som gärna pratar om jämlikhet, men bara Vänsterpartiet har förslagen som kan ta oss dit.

Läs mer om vår politik i Region Skåne

Vår politik i Sverige

Ett Sverige för alla – inte bara för de rikaste
Vänsterpartiet vill inget mindre än allas frihet. Frihet från våld och fattigdom. Frihet från diskriminering och rasism. Frihet till våra kroppar och till vår kärlek. Frihet för barn att växa upp i trygghet och få den kunskap och det stöd som behövs för att utveckla just deras förmågor. Frihet till ett gott och meningsfullt arbetsliv med bra lön. Frihet till en värdig och innehållsrik ålderdom med rättvis pension. Frihet att leva och utvecklas i en hållbar värld.

Här kan du läsa Vänsterpartiets nationella partiprogram, ta del av politiken inläst i daisyformat och se valfoldern på teckenspråk. Du kan också läsa om Vänsterpartiets politik på lätt svenska och tolv andra språk. Här kan du läsa om Vänsterpartiets politik från A till Ö.

Kopiera länk