artikel

Tacka med lön! Rejäl lönesatsning i Lunds välfärdsyrken

När Lunds kommun i veckan ska fatta beslut om nästa års budget vill Vänsterpartiet ge alla partier chansen att tacka de viktiga välfärdsyrken som står i frontlinjen i kampen mot den pandemi vi befinner oss mitt i.

– Vi måste satsa ordentligt på äldreomsorgen, förskolan och skolan. Både med att förbättra arbetsmiljön och genom att höja lönerna. Detta rör sig om yrken där det främst jobbar kvinnor och där lönerna ligger tusentals kronor lägre än jämförbara yrken där det främst jobbar män säger Helena Falk ledamot för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige och andre vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott.

Vänsterpartiet Lund reviderar vårt budgetförslag från i våras och tillför ytterligare 12 miljoner per år 2021, 2022 och 2023 i en satsning på högre löner inom välfärdsyrkena.

– Det får vara slut på rean. Genom det här förslaget skulle Lunds kommun ta stora steg mot jämställda löner. Applåder eller enskilda presentkort är visserligen trevligt men det betalar inte hyran och räkningarna. Bra löner är dessutom avgörande för vår möjlighet att rekrytera personal. Det är därför vi vill tacka med lön, säger Helena Falk.

 

Kopiera länk