artikel

Återta kontrollen över äldreomsorgen och den personliga assistansen

I flera decennier har ett stort marknadsexperiment pågått inom äldreomsorgen och inom LSS.

–     Det här marknadsexperimentet har lett till ett stort läckage av skattemedel där pengar som skulle ha gått till omsorg istället har blivit vinster i privata, mer eller mindre seriösa, företag. På olika håll i Sverige har vi sett flera skandaler där jakten på ekonomisk vinst har lett till en inhuman omsorg och till värdelösa arbetsvillkor säger Helena Falk ledamot för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

I Lomma har till och med den moderata ordföranden i kommunstyrelsen Robert Wenglén kommit till insikten att man få mer pang för pengarna om äldreomsorgen drivs i offentlig snarare än privat regi.

Vänsterpartiet vill att Lunds kommun tar fram en plan för hur äldreomsorgen och den personliga assistansen inom LSS kan återtas i offentlig regi.

–       Genom att bedriva omsorgen i offentlig regi kan vi ta politisk kontroll över att varje skattekrona används så effektivt som möjligt och att vi slipper skandaler i form av inhuman omsorg och dåliga arbetsvillkor. Det ger också skattebetalarna möjlighet till inflytande och insyn i verksamheterna säger Jesper Sahlén ledamot för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

Läs vår motion här.

Kopiera länk