Idrott och folkhälsa

Krönika: Bevara Smörlyckan

Det var på Smörlyckans idrottsplats som jag själv började spela fotboll som liten pojk. En historia som jag har gemensamt med tusentals lundabor under de senaste hundra åren. Smörlyckan är helt klart en av de platser i Lunds kommun som är allra viktigast för folkhälsan. Här idrottar tusentals barn, unga och vuxna. 

Samtidigt är det viktigt att det skapas bra förutsättningar för ett nytt sjukhus i Lund. Vänsterpartiet Lunds uppfattning är att det är möjligt att både skapa bra förutsättningar för ett sjukhus och att bevara Smörlyckan som idrottsområde. 

Vi kommer försöka kroka arm med andra intresserade partier för att försöka rädda Smörlyckan. Vi är beredda att kolla på olika andra lösningar för ett nytt sjukhus. Men vår huvudinriktning är att det är bäst att bygga sjukhuset på befintligt område med möjlighet att komplettera med tillgänglig mark i närheten. 

Vi vill låta fler barn i Lund ta sina första stapplande steg in i idrottsvärlden på Smörlyckan. Låt det fortsätta vara en plats som gör så mycket gott för folkhälsan och samhällslivet i stort. Det finns goda möjligheter att få till ett nytt sjukhus på annan plats, dessa möjligheter vill vi ta.

Jesper Sahlén 

Ledamot för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige

Det här är en krönika från senaste numret av vår tidning Vänstern i Lund.

Kopiera länk